Gedenktekens : grafmonumenten en gedenksieraden

Na het overlijden heeft u als nabestaande de vaak moeilijke taak om de herinnering aan uw dierbare levend en vast te houden. Met een passend gedenkteken kunt u aan uw persoonlijke herinneringen vormgeven.

Om u te helpen het perfecte gedenkteken voor uw dierbare te vinden, hebben wij een kort overzicht gemaakt van de meest courante.

Soorten gedenktekens

Gedenktekens zijn er in allerlei soorten; of u en uw dierbare nu hebben gekozen voor een begrafenis of een crematie, een gedenkteken is in beide gevallen mogelijk. Wij helpen u een mooi en waardig gedenkteken uit te kiezen die de herinnering aan uw dierbare eer aan doet.

1. Grafstenen

Grafstenen zijn de meest populaire vorm van gedenktekens. Ze staan rechtop op de plaats waar uw dierbare te rusten wordt gelegd, en ze zijn meestal groter van formaat. Hierdoor kunt u hun naam, datums, een boodschap en in sommige gevallen zelfs symbolen toevoegen. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala van materialen om ervoor te zorgen dat ze duurzaam zijn, de meest populaire lijkt te zijn marmeren grafstenen of granieten grafstenen. Veel mensen kiezen voor deze traditionele optie omdat ze dan meer tekst op de grafsteen kunnen zetten, samen met symbolen die ze willen toevoegen.

1. Grafstenen
2. Gedenktekens na crematie

2. Gedenktekens na crematie

Als u ervoor heeft gekozen de as van uw dierbare te verstrooien, dan kan u een plaatje laten graveren voor de strooiweide dit met of zonder foto. Hangt ook af onder welke gemeente het kerkhof valt. Er zijn nog tal van manieren om een gedenkteken of grafsteen te maken die uw dierbare zal weerspiegelen, zoals een steen voor columbarium of een steen voor op een urnegrafje.

Welke herdenkingsteken moet ik kiezen?

Het is geheel aan u welke gedenkteken u het beste vindt passen bij de dierbare die u herdenkt. Misschien vindt u er een die perfect bij u past, of misschien wilt u een combinatie van verschillende oplossingen om precies te krijgen wat u wilt. Een ding is zeker, met de verscheidenheid aan opties die er zijn, zult u in staat zijn om een geschikt gedenkteken te vinden (of op maat te maken) voor wat u zoekt.

Als u meer informatie wilt over een van de bovenstaande gedenktekenopties, of als u niet zeker weet wat de beste optie voor u is, neem dan vooral contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen en nemen uw zorgen weg.

Bij het kiezen van een gedenkteken, kunt u kiezen uit:
Diverse materialen beschikbaar
Verschillende vormen
Met of zonder inscriptie
Verschillende prijsklassen
Urnen, asdragers, sieraden
Andere persoonlijke wensen
Contacteer ons

Persoonlijke gedenktekens dankzij onze partners

Wij streven ernaar een kwalitatief hoogstaande reeks gedenktekens aan te bieden, hoewel het belangrijk is er rekening mee te houden dat sommige begraafplaatsen, crematoria en kerkhoven beperkingen hebben wat betreft de soorten gedenktekens en monumenten die zij toestaan.

Nadat u alle beschikbare soorten gedenktekens hebt bekeken, gaan onze bekwame steenhouwers voor u aan de slag om een individueel en blijvend gedenkteken te maken. Zij zijn gespecialiseerd in het snijden, polijsten en graveren van gedenktekens, en details kunnen worden aangepast aan uw persoonlijke wensen. Contacteer ons vrijblijvend bij vragen over een passend gedenkteken voor uw dierbare.