Ons wagenpark met overbrengwagens en rouwwagens

Bij het plannen van een begrafenis moet u onder meer rekening houden met het vervoer.

Van den Driessche beschikt over een eigen wagenpark met diverse wagens.

Deze traditionele rouwauto’s worden bestuurd door iemand van ons team.

Ons Wagenpark

Overzicht van onze moderne vloot van rouwwagens

Onze moderne vloot van het type Cadillac, Lincoln en Mercedes-benz rouw- en lijkwagens bieden uw familie het nieuwste op het gebied van technologie en comfort. Al onze voertuigen worden onderhouden volgens de hoogste normen, en onze ervaren geüniformeerde chauffeurs zullen een discrete en professionele service bieden waarop u kunt vertrouwen.

Overbrengwagens
Overbrengwagens

Een overbrengwagen wordt gebruikt om de overledene over te brengen van de plaats van overlijden, bv bij een thuis overlijden, overlijden in een rust- en verzorgingsinstelling, ziekenhuis of openbare weg naar ons uitvaartcentrum. Deze 'functionele' rouwwagen is in het straatbeeld discreet bij het overbrengen. In deze wagen beschikken wij over het nodige materieel dat nodig is om respectvol met uw geliefde om te gaan en eveneens over de nodige zaken voor onze eigen veiligheid.

Ceremoniële rouwwagens
Ceremoniële rouwwagens

Bij een uitvaart is het belangrijk dat de overledene eervol en respectvol wordt overgebracht. Er is een verschil tussen een ceremoniële rouwwagen en een overbrengwagen. Een ceremoniële rouwwagen wordt gebruikt tijdens de plechtigheid en op de begraafplaats. Na een begrafenisdienst vindt de begrafenis of bijzetting van de urne meestal plaats op een begraafplaats. De meeste mensen zullen hun eigen voertuigen gebruiken om daarheen te rijden, maar er zal een rouwwagen moeten zijn om de overledene te vervoeren.