Rouwdrukwerk voor de uitvaart of herdenkingsdienst

Het rouwdrukwerk vormt een belangrijk onderdeel van de uitvaart of herdenkingsdienst en omvat een breed gamma aan drukwerk, waaronder rouwbrieven, gedachteniskaartjes, bekendmaking krant, ….

U kunt het drukwerk zo eenvoudig of zo formeel maken als u zelf wilt, en er zijn vele mooie mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Onze uitvaartverzorger kan je voorbeelden laten zien en helpt je graag bij het opstellen van teksten.

Hieronder een overzicht van het belangrijkste en meest gekozen drukwerk bij een overlijden.

Mogelijkheden in rouwdrukwerk

De mogelijkheden van rouwdrukwerk zijn enorm en kunnen zo aangepast worden om een passend, persoonlijk eerbetoon te creëren. Met kleur en/of persoonlijke foto’s kan rouwdrukwerk een mooie herinnering zijn.

1. Rouwbrief - persoonlijke kennisgeving van overlijden
1. Rouwbrief - persoonlijke kennisgeving van overlijden

Voor de meeste mensen, vooral de oudere generatie blijft de gedrukte rouwbrief de meest gewaardeerde manier om een overlijden mee te delen. De kracht van de brief maakt het verschil. De rouwbrief staat kwalitatief hoger door aandacht voor vorm, lay-out, gewicht en structuur van het papier. Op een rouwbrief staat vaak de naam, geboortedatum en overlijdensdatum van de overledene. En de namen van de familieleden die de kaart hebben opgesteld. Met foto’s, een gedicht of een stukje uit een songtekst maak je een kaart extra persoonlijk. Een rouwbrief wordt vaak bijgehouden. Om u te ontzorgen, helpen we u graag bij de opmaak van de rouwbrief en het rouwdrukwerk.

2. Overlijdensbericht: een overlijden algemeen bekend maken

Wanneer een dierbare is heengegaan, is het belangrijk dat iedereen zo spoedig mogelijk op de hoogte worden gebracht. Een overlijdensbericht is een goed middel om bijvoorbeeld familie , oud-collega’s, kennissen van vroeger en dergelijke te laten weten dat iemand is overleden. Ze helpen het nieuws te verspreiden dat een dierbare helaas is overleden en worden gepubliceerd in kranten. Bij Van den Driessche plaatsen we de overlijdensberichten met rouwbrief op onze website met goedkeuring van de familie. Dagelijks bezoeken honderden mensen onze pagina met overlijdens.

2. Overlijdensbericht: een overlijden algemeen bekend maken
3. Bidprentje - oproep tot gebed en herinnering

Het traditionele gedachteniskaartje, doodsprentje, gebedsprentje, prentje, dat tijdens of vlak na de uitvaart wordt uitgedeeld bevat meestal een foto van de overledene. Daar er meer tijd ter beschikking is dan voor een rouwbrief kan van het prentje iets speciaal worden gemaakt. Een persoonlijke tekst, een fotocollage en/of eventueel een speciale vorm zijn mogelijk.

3. Bidprentje - oproep tot gebed en herinnering

Drukwerk voor een uitvaart regelen

Bij uitvaartverzorging Van den Driessche helpen we u graag bij het samenstellen van tekst en vormgeving van de rouwbrief en eventuele advertentie en zorgt dat deze gedrukt en geplaatst worden.

Samen met onze uitvaartverzorger kunt u ook andere mogelijkheden in het rouwdrukwerk bespreken. Bovenstaand zijn slechts enkele voorbeelden van wat er mogelijk is.

Gedachteniskaartjes
Rouwbrieven
Rouwartikel in de krant
Contacteer ons