Opbaren & verzorgen

Verzorging en opbaring van de overledene

De manier en de locatie van opbaren en verzorgen van de overledene is van wezenlijk belang voor een mooi en waardig afscheid. U kunt kiezen voor een thuisopbaring dat gebeurt dan meestal door de verpleging en de overledene blijft dan een paar uur nog thuis, rekening houden met de weersomstandigheden, als iedereen afscheid genomen heeft belt u de begrafenisondernemer en zal de overledene overgebracht worden naar het funerarium.

Ons uitvaartcentrum beschikt over familiekamer waar u terecht kunt.  Hier kan in de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart op eigen wijze afscheid genomen worden. Ook kunt u de kamer een heel eigen karakter geven door foto’s, tekeningen en andere persoonlijke items te plaatsen.

In overleg met de nabestaanden

De verzorging van de overledene gebeurt in nauwe samenspraak met de nabestaanden. U kunt ervoor kiezen om de laatste verzorging zelf of gedeeltelijk zelf te doen met de thuisverpleging alvorens de overledene wordt overgebracht bij ons. Het persoonlijk helpen verzorgen van uw dierbare kan een positieve uitwerking hebben op de verdere rouwverwerking.

In overleg met de nabestaanden
Lichte balseming of thanatopraxie

Lichte balseming of thanatopraxie

Sinds enkele jaren is het in België mogelijk om een lichte vorm van balseming toe te passen, thanatopraxie genaamd. Van den Driessche Uitvaartverzorging is in de regio één van de weinige uitvaartondernemingen die zelf gediplomeerd thanatopractors heeft. Thanatopraxie zorgt ervoor dat nabestaanden op een waardige manier afscheid kunnen nemen. Uw uitvaartbegeleider is op de hoogte van alle voor- en nadelen van thanatopraxie. Vraag er gerust naar.